Wie ben ik

Wie ben ik?

Mijn naam is Machteld van der Linden en mijn passie’s zijn honden, paarden en ik heb een grote voorliefde voor Engeland en Schotland.

De interesse voor het gedrag van honden heb ik al van kinds af aan doordat we thuis een hond hadden die vanwege zijn gedrag – agressie naar andere honden – moest inslapen.
Toen ik eindelijk een eigen hond kon hebben – Amie, kruising Labrador ben ik dan ook gelijk naar een Kynologen Club gegaan om meer te weten te komen over haar gedrag en om met haar te trainen. Ik wilde begrijpen wat haar tot dingen bracht.
Waarom ze dingen deed, hoe ze zich voelde en hoe ik haar kon begrijpen.

Om die reden ben ik ook instructeurs cursussen gaan volgen bij o.a. Jo Lubbers, O & O Barneveld en uiteindelijk de opleiding voor Gedragstherapie voor honden. Eerst een MBO opleiding bij Cursus Centrum Barneveld maar daar ben ik in de laatste module afgehaakt omdat ik voelde dat ik te weinig informatie kreeg om het veld in te gaan. Buiten dat had ik het hier niet naar mijn zin vanwege de manier waarop met mensen omgegaan werdt.
Vervolgens ben ik helemaal opnieuw begonnen bij de HBO opleiding van DogVision – het oude Van Hall Instituut – en heb daar alle modules in één keer doorlopen. Je leert hier zaken wetenschappelijk te onderbouwen, er werd respectvol met de cursisten omgegaan en de onderlinge sfeer was betrokken en gezellig.

5 jaar later heb ik bij DogVision het diploma Kynologisch Gedragstherapeut in ontvangst kunnen nemen.

Het begeleiden van mensen die een miscommunicatie hebben met hun hond waardoor ongewenst gedrag ontstaat is een soort van roeping voor mij. Er zijn 100 wegen die naar Rome leiden en de uitdaging voor mij is de juiste methode te vinden die aansluit bij het karakter van de hond, de mogelijkheden en de verwachting van de eigenaar.
Wat is de motivatie van de hond om gedrag uit te voeren en waar ligt de trigger?
Mijn werk is mijn passie!

Opleiding:

  • Jo Lubbers Cynophilia, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur
  • O & O, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur
  • Cursuscentrum Barneveld, Gediplomeerd Kynologisch Instructeur en Gedragstherapie 4 modules
  • Opleiding voor Gedragstherapie bij DogVision in 8 modules. Erkend gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut voor honden
  • Opleiding voor Gedragsbeoordelaar bij DogVision in 3 modules. Ass. gediplomeerd Kynologisch Gedragsbeoordelaar voor de Raad van Beheer
  • Door de jaren heen 4 cursussen EHBO voor de hond

Gehaalde diploma’s met eigen honden:

  • Foto Diploma Gedragstherapie –