Privélessen

Privé les voor puppen of volwassen honden op een tijdstip dat u schikt. Vanaf 8 weken kunt u gaan trainen met uw pup en mogelijk kunt u niet direct terecht bij een Kynologische Club. Dan zijn een paar privé lessen van uitkomst. Het is zonde om de kostbare tijd – van 8 tot 16 weken – uit het leven van een pup onbenut te laten. Wat de pup in deze leeftijdsperiode leert en ervaart zal voor de rest van zijn leven de normaalste zaak van de wereld zijn. Benut deze tijd dus zorgvuldig.

Heeft u een bepaald probleem met het trainen van uw hond? Dan kunnen we daar in een privé les uitgebreid aandacht aan besteden, in een groepsles is er niet altijd tijd voor advies op maat. Vervolgens kunt u weer mee in de groep.

Prive les puppies

Extra aandacht voor het opvoeden van uw pup en het aanleren van de basis commando’s. Het grote voordeel om dit in een privé les te doen is dat ik de training aan kan passen aan het karakter en niveau van uw hond. We kunnen op verschillende plaatsen trainen zodat de pup ook leert in verschillende contexten te gehoorzamen. Persoonlijk en ook op uw niveau. Misschien is het uw eerste hond en wilt u uw hond beter leren begrijpen. In deze lessen kunnen we ook uitgebreid ingaan op situaties die zich thuis voor doen en wilt u les aan huis dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.
Een goed begin is het halve werk.

Mogelijk heeft u een specifiek probleem waar we een les of 3 voor nodig hebben om dit aan te pakken, bijvoorbeeld door terug te gaan naar de basis en het zo weer op te bouwen.

vaak geeft een privé les aan huis, wanneer u uw hond niet altijd begrijpt, meer inzicht in het gedrag van uw hond. Het advies is dan geheel gericht op uw vragen.

Ik ben van mening dat probleemgedrag, als het niet voorkomt uit een trauma, nooit op zichzelf staat maar zeer vaak met de 24 uurs omgang met uw hond te maken heeft. Zeer regelmatig is er sprake van miscommunicatie of wordt de hond vermenselijkt hetgeen de hond niet begrijpt en daardoor leiding mist en dus de leiding over moet nemen.

U mag uiteraard altijd bellen om te overleggen wat wijsheid is.
Machteld van der Linden – 06 51 80 15 22