Gedragstherapie

Advies op maat

dat betekent advies dat zowel bij u als bij de hond past. Mogelijk is er sprake van een communicatiestoring tussen u en uw hond. het advies zal aangepast zijn op uw mogelijkheden en op het karakter van uw hond.

Consult – wat houdt dit in?

 1. Ik vraag u een vragenformulier in te vullen en dat een mij via de mail te retourneren. Dit geeft mij een beeld van de situatie en het dagelijks ritme van de hond. Ik neem dit aandachtig door voordat ik naar u toe kom.
 2. Dan maken we een afspraak wanneer het u schikt dat ik naar uw huis kom. Ik moet de hond in zijn eigen omgeving zien want daar is hij zichzelf en kunnen we – indien veiligheid dit toestaat – het gedrag in scene zetten en mogelijk wat testjes doen.
 3. dat gesprek duurt meestal zo’n anderhalf uur.
 4. In dat gesprek komen al wat adviezen ter sprake. Na het gesprek schrijf ik hetgeen besproken is en het advies in een advies/therapiebrief.
 5. Hier gaat u twee weken mee aan de slag en neemt dan contact met mij op om te bespreken hoe het is gegaan en wat u mogelijk tegen gekomen bent.
 6. Vragen die u tegenkomt kunt u uiteraard altijd stellen via de mail of telefonisch.
 7. Het kan zijn dat u een privé les wilt volgend op het consult.

Wanneer een consult?

Als u het gedrag van uw hond als een probleem ervaart of meer uitleg wilt over het gedrag van uw hond. Ongeacht het ras of herkomst. Ongeacht de leeftijd van de eigenaar.

Veel voorkomende gedragsproblemen:

 1. Agressie naar andere honden / agressie aan de lijn
 2. Najagen van fietsers, brommers of joggers
 3. Niet alleen kunnen zijn
 4. Onzindelijkheid
 5. Trekken aan de lijn
 6. ‘Mijn hond is erg druk’
 7. Vuurwerkangst
 8. Overmatig blaffen
 9. Hoe om te gaan met een dove hond?
 10. Vernielen van dingen in huis tijdens het alleen zijn
 11. Algemeen opvoedadvies
 12. Alles wat u als een probleem ervaart

gedragstherapie honden

Als u overweegt om een consult aan te vragen neem dan het volgende in uw overweging mee:

Hoe langer ongewenst plaats vindt, hoe erger het wordt en hoe langer de weg is om het af te leren. Vaak kom ik bij mensen waarvan de hond het ongewenste gedrag al meerdere jaren vertoont. Vervolgens verandert er iets aan de gezinssamenstelling of er vindt een verhuizing plaats en kan het gedrag wel echt een probleem worden. Bel daarom niet te laat. Misschien is het wel heel simpel op te lossen.

Voor meer informatie: Machteld van der Linden: 06 51 80 15 22

The Coach House bij RTL4